Sunday, February 25, 2024
HomeNovostiOppfordring fra Muslimsk Dialognettverk – La hatet stå alene

Oppfordring fra Muslimsk Dialognettverk – La hatet stå alene

MDN har fulgt med på utviklingen i Sverige med stor bekymring. Det var vanskelig å tro at koranbrenning kunne føre til så mye vold og bråk, midt i Ramadan-måneden, hvor vårt hovedformål er å få bedre selvkontroll. Det ga mer mening da politiet i Sverige informerte om at kriminelle gjenger hadde koblet seg på, og det er litt beroligende å vite at det som skjer i Sverige er i hovedsak kriminelle handlinger, utført av kriminelle gjenger.

– La det være klart, vi er alltid imot vold, uansett grunn og hvem som står bak.

MDN har tatt koranbrenningen utenfor Stovner moské sist fredag på alvor, og har hatt løpende kontakt med ledelsen, politiet og andre relevante aktører. Nabolaget på Stovner er svært bekymret for hva barn blir utsatt for, og hvordan moskeen deres eksponeres.

– Vi ønsker ikke å bli tvunget på uønskede hendelser rett foran døren til en moské, midt i en måned der vi ønsker å ha fokus på det spirituelle og personlig utvikling.

– Vi har i flere dager gått med høye skuldre og er nå lettet over å lese om beslutningen til politiet. Vi stoler på at politiet gjør sine vurderinger nøye og vi respekterer deres avgjørelser.

– Vi er fullstendig klar over hvilken gode ytringsfriheten er. Ytringsfriheten skal vernes. Men når hatet kles i drakten til ytringsfrihet, så setter det oss alle overfor et vanskelige dilemma. Vi skal heller ikke la hat avle hat.

Vår oppfordring til ungdommen er fortsatt å ignorere slike hatefulle provokasjoner. La hatet stå alene.

Se styreleder Senaid Kobilica sin uttalelse på NRK her:

«Vår tilnærming har alltid vært at vi lar hatet stå alene. Det er på en måte blitt vårt motto. Vi vil gjerne at våre ungdommer, som har vært flinke til nå, og det er så viktig at vi prøver å fortsette med det: La hatet stå alene.»

(Muslimskdialog.no)

Popularno

Praktična uputstva vezana za smrt

8. NAMAZ korak po korak – Džuma namaz

NAMAZ – Kratke sure IZGOVOR (Transkripcija)

5. NAMAZ korak po korak – IKINDIJA

Translate »